Kempense hotspot met Wegner stoelen...

Eén van de bekendste cocktailshakers ons land, Manuel Wauters van de SIPS in Antwerpen, opende een gloednieuwe bistrobar in Kasterlee (Kempen): MILL HILL. De naam verwijst naar een monument (molen)  vlakbij, die nu gerestaureerd wordt. 

Manuel Wauters startte zijn loopbaan op het meest luxueuze cruiseship ter wereld, de Queen Elisabeth II. In Antwerpen opende hij SIPS, schreef verschillende boeken over cocktails, en is regelmatig te zien op Njam. Omringd door zijn familie zet Manuel Wauters zijn schouders onder de voormalige taverne Aan de Molen dat hij omtoverde tot Mill Hill: een "kruising" tussen een country club, restaurant, wijn- en cocktail bar en gelateria...    

De VIP tafel in Mill Hill spingt meteen in het oog door zijn speelse vorm in combinatie met de tijdloze stoelen CH33P van Carl Hansen & Son. Hans J Wegner ontwierp de CH33 in 1957, doch deze werden pas in 2012 terug op de markt gebracht. De stoel is een typische Wegner creatie: licht, elegante vorm, organische eenvoud en zacht afgeronde onderdelen: een herkenbare vormentaal uit de jaren 50 en 60.

Recent bracht Carl Hansen & Son tevens de stoel CH30 op de markt: een Wegner ontwerp uit 1954 dat sterk aanleunt bij de CH33.... Typisch voor Hans J Wegner die zijn leven gewijd heeft aan de zoektocht naar de perfecte stoel. De CH30 is eenvoudig, organisch, met mooie details. En uiteraard zeer comfortabel... 

Welke stoel geniet jouw voorkeur? De CH30 uit 1954 of de CH33 uit 1957?

Beide stoelen zijn courant leverbaar...   


 

Lees verder Icon

De VIP tafel in Mill Hill van de Fam. Manuel Wouters  Victors Design Agency

Dank - en proficiat aan - het team van Master Meubel en Mill Hill voor hun goede keuze en het vertrouwen.

In ons land is de CH33 stoel van Wegner terug te vinden in diverse mooie projecten zoals vb. de Bulthaup restaurant in Gosselies (Charleroi), de Bonte Koe in Brugge, enz. Van de CH30 hebben we (nog) geen referenties (pas terug in productie)

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Horeca
Referentie: Kempense hotspot met Wegner....

Deel dit artikel:

Tijd voor actie

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics