Waarom een Carl Hansen & Son bedrijfsbezoek inspireert...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zaterdag 26 augustus 2017

Een bezoek aan de productie van Carl Hansen & Son (CHS) in het Deense Geldsted is bijzonder fascinerend. Het bedrijf - opgericht in 1908 - werkt sinds 1949 samen met de Deense Modernisten en is de belangrijkste hedendaagse fabrikant van het "design meubelerfgoed" van Hans J Wegner, Kaare Klint, Frits Henningsen, Mogens Koch, Poul Kjaerholm, enz. En er volgen nog Deense Modernisten want het bedrijf is op overname toer (meer nieuws volgt)

De 3de generatie Hansen is gepassioneerd in de productie en commercialisatie van design klassiekers, zowel tafels en stoelen als zetels. Het DNA van Carl Hansen & Son situeert zich rond de waarden authentiek vakmanschap, de instandhouding van de output van de Deense Modernisten en het materiaal (massief) hout.

Hoewel eigenaar Knud Erik Hansen ook graag samenwerkt met hedendaagse designers "om onze know how door te geven aan levende ontwerpers, en in een interessante dialoog te gaan die resulteert in eigentijdse producten". In deze context refereren we naar o.m. de Embrace Chair van de architecten van Eoos, Tadao Ando, enz."

Ons enthousiasme voor een bedrijfsbezoek aan CHS is gemotiveerd door diverse aspecten zoals de bijzondere passie, het semi-artisanale proces, de robotisatie als aanvulling op het menselijk potentieel, de authenticiteit, de liefde voor materialen, enz.

Victors bezoekt het bedrijf geregeld met een een select groepje van klanten-verdelers en architecten-prescriptoren. (met commercieel potentieel) Onze laatste (2-daagse) reis dateert van aug. 2017 en in Sept gaan we terug!

Wil jij er ook 's graag bij zijn, stuur ons bericht (kris@victors.be): we wanna share what we like :)

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Inspiratie

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics