Verrassend standconcept van Carl Hansen & Son tijdens het Salone del Mobile 2016

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zondag 15 mei 2016

"Timeless design for ever-changing interiors" was de 'creatieve kapstok' van het stand concept van Carl Hansen & Son (CH&S) tijdens het Salone del Mobile 2016. Het bedrijf CH&S werd opgericht in 1908, en is sinds 1949 actief in de productie van meubelen. Tijdelijke trends laat CH&S aan zich voorbij gaan: zij staan voor tijdloos, esthetische meubelen die duurzaam vakkundig gemaakt worden, en probleemloos de tand des tijds doorstaan.

In deze spirit werd de beursstand uitgewerkt aan de hand van 4 uniek ingerichte kamers, gebaseerd op 4 veranderende omgevingen waarin de iconische meubelen zich bevestigen in hun tijdloosheid en moderniteit.

De eerste ruimte was opgebouwd rond het thema natuurlijke materialen en organische lijnen. Met veel hout - het DNA van CHS - en afgeronde vormen.  De CHS meubelen creëren een lineair kader met een hedendaags tapisserie gevoel. Verschillende hout tonaliteiten brengen diepte in de ruimte, en benadrukken de kwaititeit van de meubelen.  

In de tweede kamer werd gespeeld met kleur en keurblokken. Hierdoor komt de belijning van de CHS meubelen sterk tot hun recht. Dit is wellicht het meest hedendaagse kader van de 4 ruimtes.

In de derde kamer was het grid motief de kapstok, met een "jaren 80" sfeertje en veel contrasterende zachtheid (tactiel leder). Lineaire expressie. 

In de 4de kamer speelden pastel tinten de hoofdrol met een meer uitgesproken zachte, vrouwelijke  toets. Gebogen meubelen en zachte tinten voor een gemoedelijke sfeer.    

Samengevat: De iconische CHS meubelen veranderen NIET maar brengen duurzame standvastheid, zekerheid en stabiliteit in steeds veranderende woon- en werkomgevingen.  

 

Merk: Carl Hansen & Son

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics