Poul Kjaerholm vervoegt Carl Hansen & Son collectie

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zaterdag 14 mei 2016

Wie voeling heeft met design en zijn -klassiekers, kent ongetwijfeld Poul Kjaerholm: één van de grootste namen in de wereld van Deens meubeldesign. Kjaerholm vervoegt bij Carl Hansen & Son het mooie lijstje van design iconen als Hans J Wegner, Kaare Klint en Ole Wanscher..

Kjaerholm ontwierp in 1955 een serie tafels voor de "Koninklijke Deense Kunstacademie" waarmee hij naam maakt als pionier van het Deens functionalisme. De Academie had in die tijd tafels nodig voor studenten en docenten, en als kersverse docent ontwierp Kjaerholm al te graag een "docenten tafel" (PK52) in Oregon Pine met een gelakt stalen frame. En een "studententafel" (PK52A) in zwart gebeitste eik met een grijs gelakt stalen frame. Met zijn creaties perfectioneerde Kjaerholm de synthese tussen vakmanschap en industrieel design.  Kjaerholm was een leerling van Kaare Klint en zijn samenwerking met Hans J Wegner heeft ongetwijfeld zijn werk beïnvloed.  

Deze 2 tafels van Kjaerholm - de docenten tafel PK52 en de studenten tafel PK52A - zijn bijna neutraal qua uitstraling, en daardoor ook zeer veelzijdig: inzetbaar als bureautafel maar ook als eentkamer tafel of werktafel.  

Beide tafels zijn verkrijgbaar met een tafelblad in oregon pine of eik, met een geolied, vernist of zwart gebeitste top en een zwart of grijs gelakt stalen frame. De optionele lade is verkrijgbaar geolied, vernist of zwart gebeitst. Verkrijgbaar via het selectief netwerk van Carl Hansen & Son partner dealers

 

Merk: Carl Hansen & Son

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics