Nieuwe kleuren voor de Gubi chair

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 3 maart 2015

Wellicht is de Gubi chair één van de meest bekende producten in de Deense Gubi collectie: ontworpen in 2003 door Komplot Design. De Gubi chair was de eerste stoel waarbij men gebruik maakte van een nieuwe innovatieve techniek om fineer driedimensioneel (3 D) te vormen. De 3 D zitting bezorgt de stoel comfort en lichtheid in vorm: er zijn nergens scherpe hoeken of kanten.  De Gubi Chair is o.m. daarom opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art. En is in Scandinavië een veelgeziene stoel.  

In het gamma zitten verscheidene modelllen: met slede poten, al dan niet stapelbaar, houten poten, lage stoelen, barstoelen, enz. Het bedrijf ontwikkelde ook een "prijs toegankelijke versie" (vanaf 191 Euro + BTW) met zitting in kunsstof.  En omdat deze kunststof versie - HiRek genaamd - intussen reeds verschillende jaren op de markt is, werd gekozen voor een nieuw kleurenpalet "HiRek" (dat het bestaande gamma geleidelijk zal vervangen).  Kortom... een reeks nieuwe kleuren inspelend op de actuele tijdsgeest... Of heeft het met het licht te maken dat anders is in het Noorden? 

Welke nieuwe kleur verkies jij (vrij vertaald): zwart - midden groen - maan grijs - avond blauw - regenachtig grijs - ingehouden kersenrood - wolk wit - Venitiaans goud     

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics