Carl Hansen & Son: company profile...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
woensdag 4 maart 2015

Carl Hansen & Son (CHS) werd in 1908 opgericht in Aarup, Odense (Denemarken) door de gelijknamige houtbewerker Carl Hansen. De tweede generatie in de Hansen familie begon in 1949 samen te werken met Hans J Wegner, die in dat jaar 4 modellen ontwierp, waaronder de bekende Wishbone Chair (CH24).  In die tijd was Wegner nog niet bekend; later kwam de internationale erkenning van - en waardering voor - Hans J Wegner en de Deense Modernisten.  

Knud Erik Hansen, huidige zaakvoerder, behoort tot de 3de generatie, en nam een flinke start toen hij in 2002 het bedrijf overnam, met de internationalisatie (export) van het bedrijf. Op vandaag neemt de productie van CHS 19.000 m2 in beslag, quasi integraal in Denemarken. Het familiaal bedrijf geeft werk aan 160 medewerkers (omzet + 40 milj. Euro), en is actief met eigen verkoopkantoren in New York, Tokyo, London, Shanghai, enz. 

Het "DNA" van het bedrijf situeert zich in de productie (en commercialisatie) van hoogwaardige meubelen van de Deense Modernisten, vnl. in massief hout. Passie voor vakmanschap wordt gecombineerd met moderne productie technologie.  CHS gaat er prat op duurzame producten te maken die de "tand des tijds" moeiteloos doorstaan.  

In 2011 nam CHS het meubelbedrijf Rud Rasmussen over, waardoor ze zich bevestigen als specialist in tijdloze, klassieke, hoogwaardige kwaliteitsmeubelen. CHS is de grootste - en bekendste - producent ter wereld van de meubelen van Hans J Wegner.  Zij werken intensief samen met de Studio van Hans J Wegner's Studio, waardoor ze nog steeds "oude klassiekers" terug op de markt kunnen brengen. CHS produceert meubelen van de belangrijkste Deense Modernisten zoals Kaare Klint, Ole Wanscher, Mogens Koch, enz.  

Naast de keuze voor Deense Modernisten, is CHS ook samenwerkingen opgestart met hedendaagse  designers en architecten.  In Milaan, Salone del Mobile 2015,  zal het bedrijf o.m nieuwe meubelen presenteren van de Oostenrijkse designers Eoos....

Carl Hansen & Son op het Salone del Mobile 2015, hal 5: welkom!     

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics