Wegner kleurt je zitplezier...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zondag 8 februari 2015

De CH88 stoel van Hans J Wegner werd initieel enkel als prototype gemaakt, in 1955 voor de "H55 exhibition" in Zweden (Helsingborg). Pas in 2014 werd het model voor het eerst geproduceerd door Carl Hansen & Son,  en dit naar aanleiding van de 100e verjaardag van Wegner.

Deze stoel wordt omschreven als "minimalisme op 4 poten" door zijn eenvoud in vormgeving.  Product technisch is de CH88 als het ware een "huwelijk" tussen organisch gebogen (gestoomd) hout en industrieel staal, met een versatile stoel als resultaat. Wegner verkende graag de mogelijkheden op technisch vlak. Het resultaat is een zacht ogende, organische en minimalistische stoel. Relatief licht en een expressie van de tijdsgeest van de jaren 50.  Met discrete armleuningen. En stapelbaar (tot 4 stuks).  

De stoel is in collectie in beuk of eik, met keuze in diverse afwerkingen en kleuren. Het frame is in roestvrij staal, zwarte poederlak of gechromeerd. Zit in hout of gestoffeerd.  

Carl Hansen & Son lanceert dit jaar 6 nieuwe kleuren voor het frame: wit - oranje rood - rood bruin - petrol groen - antraciet grijs en gerookte chroom.  Voor meer kleur en meer mogelijkheden...      

 

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics