Learning more about the historical Metropolitan Chair LM92

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 13 januari 2015

Carl Hansen & Son staat enerzijds bekend voor de productie van meubelen van Deense Modernisten. Anderzijds munten zij uit in vakmanschap,... in hout en andere edele materialen. in 2014 nam Carl Hansen & Son de historische "Metropolitan Chair LM92" - een creatie van Ejner Larsen en Aksel Bender Madsen - terug in productie. Deze lounge stoel werd voor het eerst gepresenteerd in 1949 op een meubel tentoonstelling om in 1950 op de markt te komen. Het ruime gebruik van zadel leder karakteriseert dit model volledig, waardoor deze lounge stoel ook zeer comfortabel en duurzaam is.  

In 1960 kocht het Museum of Metropolitan Art in New York de stoel aan, in functie van hun expositie over Deens design.  Het is toen dat deze stoel zijn verdienstelijke naam "Metropolitan Chair" mee kreeg.    

Initieel is de stoel ontwikkeld als (brede) conferentie stoel. De Metropolitan Chair is alvast het resultaat van een zeer intense product ontwikkeling.  Op vandaag is het model beschikbaar met een massief eiken of notelaar frame met zit en rug in zadel leder in cognac of zwart. 

Metropolitan Chair LM92 is een tijdloze designklassieker: een investering in het plezier van heden met zekerheid voor de toekomst...   

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics