Coming soon... Japans geïnspireerde lounge chair Uchiwa...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
maandag 12 januari 2015

De Londense studio Doshi Levien - die we vooral kennen van hun werk voor Moroso - ontwierp voor HAY een lounge stoel met een gevouwen, gebogen hoge rug: UCHIWA genaamd.  Het model is duidelijk geïnspireerd op een Japanse Hand Fan (hand waaier) waarbij de voet (de bamboe hand greep) de gebogen vorm van de schelp (gevouwen waaier in papier) vast houdt.  

Deze karaktervolle lounge wordt gemaakt in gegoten polyurethaan schelp bekleed met dons/ mousse en hoes in stof / leder (diverse mogelijkheden).  Wij waren meteen enthousiast, ... om zijn look, om zijn zit comfort maar ook omwille van het akoestisch "dempend" geluidseffect.   

Bij de briefing werd de ontwerpers mee gegeven dat de prijs structureel laag moest zijn wat fundamenteel is vanuit de conceptie. De ontwerpers werkten 7 maand op het project, zowel op de ontwikkeling van de geïnjecteerde polyprop schelp als de budgethaalbare mogelijkheden naar bekleding en stikking toe. Het onderstel dat de stoel draagt is gemaakt in massieve eik. Mogelijks komt er later ook nog een voetenbank.

UCHIWA werd door HAY voor het eerst gepresenteerd tijdens het Salone del Mobile 2014. Met enthousaste reacties. Intussen werd het model bijgewerkt en terug gepresenteerd op Orgatec (Okt. 2014). De productie en leveringen zijn verwacht voor deze zomer (of vroeger).

Met Uchiwa bevestigt HAY zijn positie als creatief innoverend bedrijf dat weloverwogen, budget vriendelijke producten commercialiseert.     

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics