Iconic Safari Chair designed in 1933

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
donderdag 15 december 2016

De SAFARI chair is een archetypische stoel van de Deense Modernist KAARE KLINT, ontworpen in 1933. En in productie bij Carl Hansen & Son. Klint wordt beschouwd als de vader van het Deens Modernisme: hij inspireerde een ganse generatie Deense ontwerpers/ architecten... die in de jaren 50 en 60 furore maakten.

Het ontwerp van de Safari is geïnspireed op stoelen die door het Britse leger gebruikt werden toen ze Indiase stad Roorkhee bezetten. Het zijn wellicht de eerste modellen van zelf geassembleerde stoelen. Kaare Klint (1888-1954) verfijnde het ontwerp, gebruikte minder materiaal en minder montage tools, zorgde voor meer stabiliteit,... wat resulteerde in een intelligente constructie.    

Vandaag is deze iconische klassieker terug te vinden in het interieur van menig desigin kenner.  De Safari Chair (KK47000) is gemaakt in es of gerookt essenhout,  zit, rug en kussen in canvas of leder, en armleuningen in tuigleder.  Er is ook een Safari Footstool (voetenbank).

Kare Klint ontwierp tevens diverse naderee stoelen zoals The Red Chair, Propeller Stool & Tray, Easy Chair. 

De Carl Hansen & Son collectie is verkrijgbaar via een selectief dealer netwerk van betere interieur specialisten: vraag er ons naar.

 

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics