Stijlvol relaxen in tijdloze Signature chair

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
woensdag 21 december 2016

Geef zelf toe... er zijn weinig mooie relaxen. Wij zijn dan ook zeer blij met de "esthetisch verantwoorde" SIGNATURE CHAIR, een historisch ontwerp (1954) van Fritz Henningsen dat pas een 3 tal jaar terug opnieuw in productie kwam bij Carl Hansen & Son.

De Signature Chair (FH429) blinkt uit in elegante eenvoud en functionaliteit: het handelsmerk van de Deense Modernist en meubelontwerper Frits Henningsen. Hij maakt steeds eigenhandig een model op schaal. Voor de Signature Chair gebruikte hij tandenstokjes voor het frame en klei voor de schelp. Vervolgens maakte hij in zijn atelier in Copenhagen een model op ware grootte dat hij uitvoerig liet testen en dan bijwerkte op basis van de feedback.

De Signature Chair is één van de mooiste en sterktse creaties van Henningsen waarbij esthetiek en comfort hand in hand gaan. Het massief houten frame is verkrijgbaar in notelaar of eik. En de schelp is gemaakt met een inwendige schelp gecombineerd met vlam vertragend koudschuim (CMHR). bekleed met stof of leder naar keuze. Prijs vanaf 2853 Euro (BTW incl.).  Nu verkrijgbaar bij de beste interieurwinkels in België.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics