De semi artisanale productie van iconische meubelen: Carl Hansen & Son

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zondag 8 januari 2017

Goed nieuws van Carl Hansen & Son... de productie van de meubelen van de Deense Modernisten - waarvoor het bedrijf bekend staat - verhuist in 2017 naar één locatie, in Gedsted (op een redelijke afstand van het meer bekende Arhus), Denemarken, met een capaciteit van  37.000m2. Enkel op die manier kan de jaarlijkse groei (laatste boekjaar + 20%) ook logistiek opgevangen worden.

Het "DNA" van Carl Hansen & SON (CHS) situeert zich rond gepassioneerd vakmanschap in massieve meubelen van de Deense Modernisten. Het bedrijf is 100% in familie handen, en realiseert 66% van de omzet in Europa, met de Scandinavische landen als key markets. Daarnaast exporteert het bedrijf buiten Europa naar Japan (15%) en de USA (12%).  

Carl Hansen & Son heeft een ijzersterke reputatie op vlak van kwaliteit en duurzaamheid met meubelen die de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Iconen in de collectie zijn o.m de meubelen van Hans J Wegner zoals de  Wishbone chair, Elbow Chair, Smile Chair, Wing Chair,  enz.  De laatste jaren heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid naar de productie van meubelen van andere Deense Modernisten zoals Kaare Klint, Ole Wanscher, Mogens Koch, Frits Henningsen. 

Knud Erik Hansen (3de generatie) is een man met visie die het als persoonlijke missie beschouwt om ook de deur te openen voor hedendaagse architecten en ontwerpers, met wie hij know how en vakmanschap wil delen. Om zo ook nieuwe meubelen te maken. De samenwerking met het Oostenrijkse trio van EOOS is alvast een goede start (2015): hun Embrace Chair werd commercieel bijzonder goed onthaald. 

Elk CHS meubel vertelt een verhaal, en is het resultaat van doorgedreven vakmanschap. Onderdelen met hoge oplage laten industriële productie toe, doch "manuele" toegevoegde waarde blijft cruciaal. Hans J Wegner ontwierp voor meerdere bedrijven (Fritz Hansen, PP Möbler, enz.), met CHS als de meest "democratische" producent van de Wegner meubelen. Dankzij deze semi artisanale / semi industriële productie.

Wat opvalt bij een bedrijfsbezoek aan de productie van CHS, is de gedrevenheid van de vaklui en hun focus op kwaliteit. Het bedrijft telt minder dan 1% klachten (inclusief transport schade) en valt op in zijn netheid. Kwaliteit is geen hol begrip maar een doorgedreven concept van ontwerp tot en met levering. 

Samengevat: CHS staat voor iconische meubelen die de tand des tijds doorstaan. Verkrijgbaar bij een beperkt aantal kwalitatieve partner-dealers.

 

Merk: Carl Hansen & Son

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics