NOMA brengt Wegner naar Japan...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency

Het prestigieuze, Michelin bekroonde restaurant NOMA heeft een tijdelijk onderdak gevonden in de Mandarin Oriental in Tokyo, en nam alvast de stoelen CH46/47 van Hans J Wegner mee, alsook enkele tafels uit de Carl Hansen & Son collectie.  

De CH46 wordt op vandaag al gebruikt in de private dining room in Noma Copenhagen, en een gelijkaardige interieur setting werd ook in Tokyo opgezet voor dit pop up restaurant. Noma streefde bewust naar een link met de "thuis basis" in Copenhagen, ondermeer door de integratie van de Deense goede smaak... ook met de meubelen.  Culinair koos men voor lokaal aangeleverde producten: "Nordic inspired cuisine in Tokyo". 

De stoel CH46 (zonder armleiuningen) en de CH47 (met armleuningen) werden door Wegner ontworpen in 1965. Ons inziens zijn deze modellen door de Shakers stijl geïnspireerd.  Ze zien er minimalistisch uit en bieden verrassend hedendaags zitcomfort... een rode draad in de creaties van Wegner.  De CH46 werd eerder ook al toegepast in kerken en conferentie zalen.

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Restaurants
Referentie: Noma Tokyo CH46

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics