'Vroege' Wegner klassiekers terug...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 9 februari 2016

Goed nieuws voor de liefhebbers van de meubelen van Hans J Wegner... Tijdens de Stockholm Furniture Fair (Feb. 2016) lanceerde Carl Hansen & Son de CH22 lounge chair: een ontwerp uit de jaren 50: het begin van de samenwerking tussen Wegner en Carl Hansen & Son. De CH22 was geïnspireerd op dining chair CH26 die Wegner nog eerder maakte, en nooit voorheen in productie gekomen was. Met andere woorden: twee nieuwe design iconen van Wegner worden toegevoegd aan het assortiment van Carl Hansen & Son.  

Hans J. Wegner is ongetwijfeld één van de meest originele en invloedrijke ontwerpers van meubilair die Denemarken ooit heeft gekend. De herlancering van de CH22 lounge chair – één van de Wegner vroege ontwerpen – benadrukt zijn talent voor ontwerpen en de constructie van houten meubilair....

Immers, de CH22 was het eerste model in de debuut collectie van Wegner voor Carl Hansen & Son, en maakt deel uit van een serie met andere iconische ontwerpen zoals de CH24  (Wishbone stoel) en de elegante CH25 lounge chair. De ontwerpen illustreren Wegner's vakmanschap - zelfs al vroeg in zijn carrière - om  een constructie te vereenvoudigen, en te stileren tot zijn essentie.

De CH26 was voorheen nooit geproduceerd, en is opvallend "verwant" met de CH22, met terugkerende aspecten die het werk van Wegner karakteriseren: organische vormen, gebogen rug, slanke constructie, lichtgekleurd hout en geweven zit. En bijzonder ergonomisch

Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Son, zegt: "Het verhaal van de samenwerking tussen Hans J Wegner Wegner en Carl Hansen & Son begon in1 949, toen Wegner en mijn vader, Holger Hansen, een partnerschap maakten voor de creatie en productie van een collectie meubelen. Beide waren opgeleid als meubelmakers.Wegner was de ontwerper, en mijn vader de zakenman die zich bezig hield met productie en verkoop, niet in het minst export. Bij de ontwikkeling van zijn eerste collecti voor CH&S verbleef Wegner 3 weken bij ons thuis. Hij maakte toen een serie van stoelen meubelen waaronder de CH22, 24, 25 en 26".   

Zowel de CH22 als de CH26 zullen verkrijgbaar zijn in massieve eik of notelaar. Of in een combinatie van beide houtsoorten. Er zijn diverse hout afwerkingen. De zitting is gemaakt in geweven papierkoord (naturel of zwart). De stoelen zullen leverbaar zijn tegen zomer 2016.  

Wens je een update van de collectie Carl Hansen & Son? Contacteer ons! 

 

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics