The Golden Chair: ode aan de stoel! Nu ook project versie...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
vrijdag 31 juli 2015

The Golden Chair in de MOOOI collectie is een interessante creatie uit 2013, van de Deense  Nika Zupanc: een 'hommage' aan de retro school stoel... Een stoel waar je als kind van wegdroomde in de klas, naar buiten kijkend, met je gedachten in een sprookjesverhaal... Het is een "handelsmerk" van Nika Zupanc om in te gaan tegen de eerder 'mannelijke designwereld' - waarin techniciteit, functionaliteit, soberheid, enz. de voor de hand liggende thema's zijn - met sterk vrouwelijke, intuïtieve, poëtische creaties.  Wij omschrijven The Golden Chair graag als een "bling bling, eclectischekarakter stoel. En wij kunnnen ons ook vinden in de termen "punk elegance", en "techno chic"    

Eerder creëerde Nika Zupanc de Lolita lamp (hang-, vloer- en tafellamp) voor MOOOI: evenzeer een vrouwelijke, romantisch-naiëve creatie.  

The Golden Chair is gemaakt met een frame uit verchroomd staal in goudkleur en zit in synthetisch leder. Verkrijgbaar in 2 versies: een 100% project versie in mat gouden keur (+ 200.000 Martindale) en een versie voor de 'home markt' (20.000 Martindale) in blinkende uitvoering.      

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics