Re editie van historische Greta Grossman B-4 tafellamp

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
vrijdag 2 februari 2018

De B-4 tafellamp van Arch. Greta M Grossman (º Zweden) werd in 1945 ontworpen, en draagt haar krachtige signatuur...geometrisch beweegbare hoeken, speels karaktervol en kleurrijk! De B-4 tafellamp ademt de sfeer uit van het Amerikaans Modernisme! Deze lamp is op vandaag nog steeds even relevant als bij de creatie.

Gubi is dan ook trots op deze heruitgave van de B-4, een toestel dat op vintage veilingen aan astronomische prijzen verkocht wordt. Het ontwerp van B-4 is sterk verwant met de iconische architectuur van Grossman in haar periode in Californie, waar ze huizen bouwde voor de happy few. Vaak op heuvels met prachtige vergezichten, en dus ook noodzakelijk bewegende (zonwerende) panelen... De B-4 lamp is een reflectie van haar modernistische design principes.

Greta M Grossman creëerde de B-4 lamp als onderdeel van haar eigen woonkamer in Beverly Hills! Het was haar 4de ontwerp voor de Zweedse fabrikant Bergboms... vandaar de naam B-4

B-4 is in collectie in 4 kleurcombinaties: French blue, Italian green, Wine red en Black & white! Hoogte 33 cm, vierkant 15 op 15 cm. T

Technische info: E27 socket - Led 9, 5 W - Halogeen 46W -  gloeilamp 15W - 1050 Lumen - Verkoopprijs 282 Eur (233 Euro exclusief BTW).

De Zweedse architecte Greta M. Grossman kennen we bij Gubi ondermeer van de Grasshoppa lampen collectie, de Cobra lampen, de G10 lamp, de Modern Line sofa reeks, dressoir en bureautje.

De B-4 lampen zijn leverbaar. Vraag er ons naar.

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics