Ole Wanscher: de Colonial serie compleet: herintroductie van historisch design

De Deense Modernist Ole Wanscher ontwierp reeds in 1949 de Colonial Chair, zijn meest bekende design ontwerp.  De Colonial Chair (Carl Hansen & Son - OW149) is een bijzonder stijlvolle stoel (met bijhorende voetenbank), refererend naar 18de eeuws Engels meubilair, dat op zijn beurt geïnspireerd was op de Coloniale periode.   

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
woensdag 24 augustus 2016

In 2015 lanceerde Carl Hansen & Son de Colonial Sofa (OW149-2), zijnde een tweezit, en de Colonial Coffee Table. De Colonial Sofa werd in 1964 door Wanscher geïntroduceerd in slechts zeer beperkte oplage. Net als de Coffee table.  

Karakteristiek aan het werk van Ole Wanscher is zijn passie voor elegant verfijnd en "minimalistisch sculpturaal" meubilair.  Wanscher bracht met zijn creaties als het ware een hommage aan klassiek conservatieve meubelen, die bovendien ongevoelig zijn voor de tand des tijds.  De tweezit is in collectie in eik, notelaar, mahonie en kers, kussens in leder of stof. De Coffee table is in collectie in eik en notelaar.   

Ole Wanscher (1903-1985) was nauw verwant met Kaare Klint (1888-1954) die andere "grootmeester" en Deense Modernist. Wanscher studeerde eerst bij Klint aan de Royal Danish Academy of Fine Arts, werkte vervolgens in de studio bij Klint, alvorens zich als zelfstandig ontweper te vestigen, en later Kaare Klint op te volgen als lesgever aan de Academy.  

Colonial series brochure

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics