NIEUW in de Carl Hansen & Son collectie: de Plico Chair

Carl Hansen & Søn lanceert de PLICO Chair van het designers duo Fabricius en Kastholm: een plooibare zetel. PLICO is een  eenvoudig en eerlijk ontwerp met mooie detaillering met o.m. zichtbare verbindingen en messing connecties. Deze vouwbare zetel (ruimte besparend) werd voor het eerst gepresenteerd in 1964 in Copenhagen en won meteen een designprijs vanwege zijn uitstekend vakmanschap en karaktervolle expressie.

PLICO betekent “vouwen” in het Latijn. Deze sculpturale en lichte plooizetel biedt ultiem comfort door de zachte bekleding, en is tegelijk veelzijdig door zijn verstelbare rugleuning die volledig kan worden neergeklapt (2 posities). Gemaakt in FSC gecertifieerde eik, tuigleder, canvas en messing.

Lees verder Icon

Plico Chair & FK Bookcase: nieuw bij Carl Hansen & Son  Victors Design Agency
dinsdag 10 augustus 2021

De Plico Chair is het tweede ontwerp van Fabricius en Kastholm dat Carl Hansen & Son lanceerde na de introductie van de flexibele en tijdloze FK Bookcase. Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Søn: “Fabricius Kastholm waren meesters in het combineren van diverse materialen van de hoogste kwaliteit met subliem vakmanschap. Plico past perfect bij het DNA van Carl Hansen & Søn. Zowel Plico als de FK Bookcase zijn in 1964 voor dezelfde tentoonstelling gemaakt en vullen elkaar prachtig aan met hun natuurlijke materialen en eerlijke vormgeving. We zijn dan ook verheugd en trots dat we weer een meesterwerk van Fabricius Kastholm hebben toegevoegd aan onze collectie designklassiekers.

 

De Plico Chair FK10 en FK11 zijn beide gemaakt in (wit) geoliede, FSC gecertificeerde eik en naturel canvas (100% linnen) en naturlijk zadeleder straps. PK10 wordt standaard geleverd meteen nek kussen. Verkoopprijs FK10: 2.543 Euro (zinde 2.102 Euro + B), en de FK11: 2.251 Euro (zijden 1.861 Euro + BTW)

 

Contaceer Victors voor meer info  

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics