Learning more about… De Folding chair van Mogens Koch uit 1932

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
woensdag 1 juli 2015

Zelf noemen wij de Folding Chair (MK99200) van Mogens Koch de “moeder van alle regisseurstoelen” want deze is ontworpen in – jawel – 1932. Collectie Carl Hansen & Son. Een eenvoudige, elegante en functionele vouwstoel. Zeer stylish in zijn details. Kijk bijvoorbeeld maar naar de vier koperen ringen -  die voorwaarts en achterwaarts schuiven en - die zorgen voor de vouwbaarheid.

De Folding Chair is een goed doordacht design zowel in vorm als functionaliteit. Een zelf-stabiliserende stoel van zodra je gaat zitten. Deze stoel is verkrijgbaar in beuk of mahonie, met katoenen canvas voor rug en zit. Een verwijderbaar kussen voor rug, zit en armleuningen, met keuze uit diverse stoffen of leder. Leuk is dat er ook een opbergrek verkrijgbaar is voor 6 (gevouwen) stoelen. 

En sinds dit jaar is er ook een mini-versie van de Folding Chair in collectie. The Grandchild Chair is een "verschaalde" versie op maat van kinderen. Door Mogens Koch ontwikkeld in 1960. 

Zeg niet zomaar “een regisseurstoel” tegen deze tijdloze klassieker uit 1932 van Mogens Koch (1898-1993). Zoals vele designers uit die tijd had Koch een architectuur achtergrond. Hij leerde het vak bij de andere Deense modernist Kaare Klint (1888-1954) en ontwierp zowel gebouwen als complete interieurs met meubelen. Koch ontwierp alles steeds vanuit een concrete vraag. Zo ook zijn bekende, massief eiken Bookcase System dat hij ontwierp in 1928 (in productie sinds 1932), initieel enkel voor zijn eigen huis. Bookcase System is het eerste Deense flexibel kastenprogramma voor boeken.  Een referentie.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics