Ken jij de creaties van de Franse ontwerper Patrick Jouin?

We moeten toegeven dat de gemiddelde kennis over hedendaags Frans design doorgaans behoorlijk beperkt is, ook bij professionelen... Meestal kent men enkel Philippe Starck, als belangrijkste voortrekker van het Frans design sinds eind vorige eeuw. Doch in zijn kielzog vinden we ook andere, Franse ontwerpers die "relevant design" ontwikkelen,... zoals Patrick Jouin (°1967).  Voor het Parijse huis COedition ontwikkelde  hij niet minder dan 3 interessante meubelen,... met bestaansreden...  

Lees verder Icon

Bijzonder goed zitcomfort Victors Design Agency
maandag 19 november 2018

Tijdens Interieur Kortrijk (Okt. 2019) kregen we veel lovende feedback over de "look and feel" van de lounge chair BLUE MOON (collectie COedition)... vormelijk archetypisch geïnspireerd op de Eames Lounge Chair (Vitra) doch in totaal andere materialen en met een veel beter zitcomfort.  Tegen een betaalbare prijs.

Alle onderdelen van de BLUE MOON lounge kunnen ook gemakkelijk los gemaakt worden waardoor bijvoorbeeld de stof van de zit ook probleemloos kan vervangen worden... een bijkomend voordeel voor bezorgde consumenten en project managers die vragen hebben bij de levensduur en stof onderhoud. 

Patrick Jouin creëerde voor COedition tevens de volledig lederen stoel SCALA (met of zonder armleuningen) en de tafel GRASS (zie foto's). 

Als industrieel ontwerper creëerde Patrick Jouin ook meubelen voor de "grote meubelmerken" zoals Cassina, Kartell, Fermob, enz. Daarnaast is hij vanuit zijn ontwerpbureau in Parijs actief op grote projecten. In 2009 kreeg hij een solo tentoonstelling in Centre Pompidou, en in 2001 won hij de prestigeuze Compasso D'Oro met zijn PastaPot voor Alessi. Veel van zijn creaties zijn opgenomen in de permanente collecties van musea, wereldwijd, zoals het MoMA in New York met de "Solid" collectie: een eerste serie van meubilair gemaakt met 3D-printing technologie (wij zijn fan :)

M.a.w. Patrick Jouin is een naam die je best toevoegt aan je lijstje van Franse, hedendaagse designers met impact.  En nu ook in België verkrijgbaar via de collectie COedition :) 

 

 

 

Categorie: Inspiratie

Deel dit artikel:

Tijd voor actie

JA, contacteer me voor een presentatie van de collectie COedition

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics