Interieur Kortrijk verwelkomt Masterpieces van Hans J Wegner

Victors ( presenteert tijdens de 2 jaarlijkse “Belgische hoogmis van hedendaags design”, de interieur biënnale in Kortrijk (van 18 tot en met 22 oktober 2018), de “crème de la crème” van  de Deense Modernist Hans J Wegner: zijn 5 stoelen MASTERPIECES.

 

 

 

Wens je kortingkaarten voor Interieur? Stuur ons een mail met je naam, functie en contactgegevens

 

 

 

 

Lees verder Icon

CH22 Lounge chair: iconische ontwerpen uit 1950 van Hans J Wegner  Victors Design Agency
maandag 15 oktober 2018

Reeds meer dan 100 jaar wordt het bedrijf Carl Hansen & Son gedragen door hun succesvolle samenwerking met Hans J Wegner in het begin van de jaren 50 van vorige eeuw. Hans J Wegner (1917-2007) creëerde toen zijn meest succesvolle stoelen, die nog steeds geproduceerd en gecommercialiseerd worden door Carl Hansen & Son).  In Kortrijk presenteert Victors o.a. de 5 meesterwerken (masterpieces) van Wegner: iconische voorbeelden van het Deens Modernisme van de jaren 50.   

De 5 stoelen masterpieces CH22, CH23, CH24 (ook genoemd Wishbone chair of Y chair),  CH25 en CH26 werden allen ontworpen in de jaren 50:  Wegners meest succesvolle periode. Wegner zocht in de creaties van zijn stoelen de grenzen op van de technische mogelijkheden in houtverwerking, en dit binnen zijn maniakale obessie voor optimaal zitcomfort. Deze Weger stoelen zijn allemaal gemaakt in massief hout. Ze worden gekarakteriseerd door hun sculpturale expressie, en hun productie vereist uitmuntend  vakmanschap.

De iconische CH24 en de CH25 (lounge chair) zijn zonder onderbreking sinds 1950 in productie bij Carl Hansen & Søn. De CH22 en CH23 kwamen pas recent terug in productie, terwijl de CH26 pas voor het eerst gemaakt werd in 2016.  Vandaag zijn deze 5 originele ontwerpen herenigd voor een hommage aan de visie en het vakmanschap van de Deense modernist Hans J Wegner in zijn samenwerking met Carl Hansen & Son.

De eerste van de Wegner stoelontwerpen voor Carl Hansen & Søn  waren uiterst avant-garde op het moment van ontwerp (jaren 50).  Het was de vader van huidige (familiale en 3de generatie) bedrijfsleider Knud Erik Hansen die de toen compleet onbekende Hans J Wegner benaderde met de vraag tot samenwerking. In die tijd werd de basis gelegd van het merk Carl Hansen & Son door de definiëring van kwaliteit, vakmanschap en creativiteit.

De Carl Hansen & Son productie - bekend voor hun iconische meubelen van Hans J Wegner én andere Deense modernisten zoals Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm, Mogens Koch, Kaare Klint, Ole Wanscher, Frits Henningsen - situeert zich in Gelsted, op het Deense eiland Funen. In deze fabriek houden getalenteerde meubelmakers en gekwalificeerde wevers de erfenis van uitmuntendheid in vakmanschap in eer.

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Evenementen

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics