Historisch relevant architecturaal outdoor furniture is blijvend terug...

Toegegeven....bij de pré briefing van het “Milano news” dacht ik spontaan - vanuit mijn bekende, sceptische naturel - “wie zit er nu te wachten op teaken outdoor meubelen?” Maar toen ik de meubelen “life” zag, was ik meteen verkocht... “Wat goed is blijft of komt terug. Wat niet relevant is, verdwijnt snel”.

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zaterdag 19 mei 2018

En inderdaad, de outdoor meubelen van de Deense architecte Bodil Kjaer, ontworpen in 1959 verrasten vriend en vijand. Klassiek ogend meubilair in massieve teak dat architecturaal zo “juist” is... alles “klopt” in vormgeving, verhoudingen en detaillering. Er is ruimte voor architecturaal outdoor meubilair met deze kenmerken...

Bodil Kjaer (geboren 1932) is een kranige architecte en prof. die in haar ontwerpen de mens centraal stelt in harmonie met design en architectuur. Ze past de principes van het Deens modernisme toe, ook in deze serie outdoor meubelen. Het was nooit haar doel om “sculpturale statements” te maken. Veeleer was ze op zoek naar economische, functionele en esthetische oplossingen. Kjaer was altijd meest geïnteresseerd in de constructie van functioneel esthetisch meubilair. Zelf vat ik het graag als volgt samen... ze is een exponente van de Deense modernisten.

Deze outdoor meubelen zijn gemaakt in gecertifieerde, traag groeiende kwaliteits teak uit Birma. De details in het ontwerp verdienen uw aandacht. De collectie bestaat uit een tafel met stoelen. En er zijn lounge stoelen, een lounge sofa en een bijzettafel. Het ligbed is onze favoriet, alhoewel we de schommel zetel ook wel weten te waarderen... Leverbaar vanaf September 2018!

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics