De 'moeder' van alle open boekenrekken: design 1928!

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 19 november 2013

De Deense architect Mogens Koch (1998-1993) creëerde reeds in 1928 de "moeder van alle open boekenkasten". Initieel ontwikkelde Mogens Koch (MK)  de 'MK Bookcase' voor zijn eigen huis, dat model stond voor de kleine huizen in die tijd die... bijgevolg om flexibele meubelen vroegen.... 

De eerste schetsen werden gemaakt in 1928 met de basis module van 76 x 76 cm. In 1932 kwam het programma - het voor die tijd revolutionaire, eerste flexibele boekenrek - in productie. De standaard vierkante module bestaat in 2 dieptes en kan gestapeld of opgehangen worden, en dat zowel horizontaal als verticaal.

Vertrekkend van deze basis module creëerde Mogens Koch  - een leerling van die andere Deense Modernist Kaare Klint - ook deuren, legplanken, en smallere units. Steeds in massief hout (eik of essenhout). Met een bijzonder mooi detail door de visueel zichtbare zwaluwstaart verbinding. Het resultaat is een kastenprogramma dat flexibel, geheel tijdloos - massief hout - en elegant is.  Bij de betere Carl Hansen & Son verdelers te verkrijgen.          

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics