CH88 van Hans J Wegner: 6 nieuwe kleuren

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
maandag 20 april 2015

De minimalistische stoel CH88 van Hans J Wegner - een ontwerp uit 1955 - werd vorig jaar terug in collectie gebracht door Carl Hansen & Son. En dit naar aanleiding van de 100e verjaardag van Wegner.

Tijdens het Salone del Mobile 2015 introduceerde Carl Hansen & Son 6 nieuwe kleuren, gekozen uit Wegner's orginele kleurenselectie. Immers, Wegner experimenteerde niet enkel met materialen en vormen, maar ook met kleuren... een vaak vergeten aspect van zijn werk. De CH88 is voortaan ook verkrijgbaar in visueel twee onderscheidende kleuren gamma's: enerzijds meer 'trendy' kleuren (rood bruin - oranje rood - petrol groen) en anderzijds 'tijdloze' kleuren (natuurlijk wit - antraciet grijs - nachtelijk zwart). 

De CH88 werd in 1955 als protoype ontwikkeld voor de "H55 exhibition" in Helsingborg, Zweden. Deze stoel is een typisch Wegner product waarbij hij experimenteerde met de combinatie van diverse materialen, zoals - in deze stoel - hout met staal. CH88 is als 't ware een samensmelting van organisch gevormd hout met industrieel staal. Het resultaat? Minimalisme op 4 poten!   

CH88 is verkrijgbaar vanaf 362 Euro + BTW bij de betere interieur specialist. 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics