Carl Hansen lanceert de CH88 van Hans J Wegner: "minimalisme op 4 poten"

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
maandag 10 februari 2014


Een jaar van feest dit jaar bij Carl Hansen & Son... want dit jaar zou Wegner 100 jaar geworden zijn. Tijdens Stockholm Furniture Fair lanceerde Carl Hansen & Son (CHS) de stoel CH88, een creatie van Hans J Wegner uit 1955. Wegner had goede kennis over de comptabiliteit van diverse materialen zoals hout en industrieel staal,... de gebruikte materialen in de CH88. Het reslutaat is een "versatile stoel" die past in diverse omgevingen. Privé en zakelijk.  

In hout gestoomde rugleuning met karateristieke vorm. De uiteinden van de stoel zijn licht gebogen en smaller: bedoeld als natuurlijke rustplaats voor de armen. Industrieel stalen structuur: roestvrij staal of zwarte gelakte structuur of verchroomd. Zit in hout. Of gestoffeerd (diverse stoffen of leder). En stapelbaar!

Deze stoel werd als prototype voor het eerst getoond in 1955 op de internationale H55 Exhibition in Helsingborg, Zweden. En dus nu voor het eerst in productie door Carl Hansen & Son, ter nagedachtenis van de 100ste verjaardag van Wegner.

Leverbaar vanaf Juni. Prijzen bekend. Verkrijgbaar in beuk en eik (ook gerookte eik) in diverse afwerkingen (vernist, geolied, witte olie afwerking, gezeept, gelakt).  Vanaf 352 Euro + BTW. Contacteer Victors voor meer info.               

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics