Beak Chair van Ole Wanscher bij 7 retailers in Belgische primeur!

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 24 oktober 2017

Toegegeven,... Ole Wanscher is niet meteen een klinkende naam bij Jan Modaal. Maar in de meubel design sector wordt deze Deense Modernist naar waarde geschat, en is Wanscher (1903-1985) wél bekend om zijn bijzondere meubelen... 

In Milaan, tijdens het Salone del Mobile 2017, lanceerde Carl Hansen & Son de BEAK CHAIR (OW124) van Ole Wanscher, een ontwerp uit 1953, dat nu voor het eerst in productie is. De naam Beak Chair refereert naar de sculpturale armleuningen die er - vanuit de zijkant bekeken- uitzien als de bek van een vogel (eend).

Productie- technisch vereisen de verschillende, organische onderdelen van de Beak Chair een  uitgesproken vakmanschap. Beak Chair wordt gemaakt in massief hout (eik of notelaar) met bekleding in stof of leder.  Ons inziens verdient deze lounge een vermelding in de categorie "tijdloze, expressieve elegantie".

Andere bekende "meubel design iconen" van Ole Wanscher is de Colonial Series met de Colonial Chair env bijhorend voetenbankje, zijn Colonial Day Bed en Coffee table. En de Wanscher zetels OW602 en OW603

Slechts 8 geselecteerde retailers presenteren in Belgische primeur de BEAK Chair - met bijzondere lancerings condities tot eind Nov. 2017 - en Ole Wanscher meubelen. Dit zijn: Wooninrichting Oosterlinck in Wetteren, Meubelen Verberckmoes in St. Gillis Waas, Design Oostende, Delmi Decor in Kortrijk, Diito in Brussel en Nuances Decoration in Leuven, RR Interieur in Knokke en Lux. 

Ole Wanscher had - als designer - architect en als Prof. Architectuur - de gave om de grenzen van de houtindustrie op te zoeken en te verleggen.  Zijn meubelen worden algemeen beschouwd als moderne, tijdloze klassiekers, die zich naadloos integreren in zowel klassiek als hedendaagse interieurs.  

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics