Lancering van 3 nieuwe GUBI meubelen: 2 re-edities én 1 nieuw design...

2021 startte alvast bijzonder indrukwekkend met GUBI door de "digitale lancering voor professionals" (mid. januari) van 10 nieuwe producten. Wij focussen op 3 nieuwe meubelen (twee re-edities en één nieuwe creatie) die NU bestelbaar zijn en uw professionele aandacht verdienen...  

 

Lees verder Icon

1962 design en toch tijdloos....  Victors Design Agency
donderdag 11 februari 2021

1. CROISSANT collectie:  

Zelf zijn we zeer blij met de lancering van de tijdloos-hedendaagse CROISSANT COLLECTION, ontworpen in 1962 door Illum Wikkelso, een Deense designer (leerling van Kaare Klint) uit de "golden age" van het Scandinavisch design. Visueel verwijst de Croissant naar het iconisch Frans ontbijt: enige humor was de designer niet vreemd.

De organische rondingen zijn met vakmanschap gemaakt.  Op "meubel vintageveilingen" is deze collectie zeer gewild. Gubi  heeft - bijna 60 jaar later - het initieel ontwerp minuscuul verbeterd i.f.v. hedendaags comfort, d.w.z: 3 cm hogere rug en zachtere zitkussens. De "piping" in de complex ronde vorm van de karaktervolle Croissant wordt handgemaakt: een hommage aan de erfenis van Wikkelso als getrainde vakman.  

Typologisch situeert de Croissant Sofa zich bij de Chesterfield, en de Croissant Lounge zich bij de Club fauteuils.

 

2. GRACE Lounge Chair:

De GRACE LOUNGE CHAIR is een "verborgen juweel": een ontwerp van de Deense architecte en meubel ontwerpster Tove Kindt-Larsen (1906-1994) die nauw samenwerkte met haar man Edvard Kindt-Larsen. Sinds 1945 deelden ze samen hun atelier, doch haar impact op het Deens modernisme van de jaren 60 mag niet onderschat worden. Zij was een pionier in rotan stoelen waarmee ze in die tijd ook prijzen won.  De GRACE Chair kwam nooit eerder in productie doch werd ontwikkeld in nauw overleg met de erfgenamen van de familie. Gubi bevestigt het gracieuze design van Grace in zijn existientiële bestaansreden.

80% van de wereldproductie van ROTAN situeert zich in Indonesië waar de GRACE Lounge Chair ook gemaakt wordt door klassiek geschoolde vaklui, getraind in verwerking van de beste rotan.  

 

3. INITIAL CHAIR MR01:

Toen wij de INITIAL CHAIR (MR01) voor het eerst te zien kregen, was onze eerste, spontane reactie: “Archetypische vormgeving. Subtiel verfijnd en apart. Eerlijk design”  Net als de Deense modernisten vertrekt de jonge, Deense ontwerper Mathias Steen Rasmussen (°1990) van een schets en de creatie van een prototype. Zijn Initial Chair MR01 ontwierp hij voor zijn eigen huis,....als “meditatie stoel”. De koorden als rug en zitting creëeren een zwevend gevoel. Het massieve frame staat borg voor de noodzakelijke gronding...

Let op de mooie, vakkundige houtverbindingen - een constructie zonder schroeven - in notelaar of FSC gecertifieerde eik. Handgemaakt met 90 meter strak gespannen touw, dat indien nodig zou blijken, ook vervangen kan worden. De Initial Chair oogt licht en is transprant eerlijk design. 

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Tijd voor actie

Wens je als professional een meer gedetailleerde presentatie, alsook onze "selling-in condites" te kennen? Met materiaal- en stofsuggesties?  Boek NU je afspraak met Victors: 0473 36 02 33. kris@victors.be 

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics