Hommage aan Louis Weisdorf: Multi-Lite black brass (NEW)

Begin 2021 namen we afscheid van de Deense architect en ontwerper Louis Weisdorf (°1932).  Hij was professioneel actief in diverse domeinen,.... van grafisch werk, over interieur en industrieel ontwerp tot diverse bouwprojecten.  Als “multi designer” kan zijn loopbaan best samengevat worden als “gespecialiseerd in veelzijdigheid”, zoals hij zichzelf ook omschreef. 

Zijn bekendste en meest succesvolle creatie is ongewijfeld de Multi-Lite lampen collectie, die GUBI nu lanceert in de nieuwe uitvoering zwarte messing. Deze nieuwe (hang)versie creëert mooie diepte die de details van de klassieke Multi-Lite lamp nog versterken.

Lees verder Icon

Multi-Lite Black Brass Pendant (NIEUW)  Victors Design Agency
woensdag 10 februari 2021

De speelse Multi-lite collectie werd ontworpen in 1972, de “golden age of Danish design”. Multi-lite is gemaakt uit 2 roterende cilinders, met kwartbolvormige kappen. De beweegbaarheid van deze kappen is uniek want eindeloos aanpasbaar. Licht naar boven, naar onder, asymmetrisch..... Weisdorf had een hekel aan direct licht in de ogen. 

Multifunctionele personalisatie met kleur voor iedereen 

De Multi-lite collectie bestaat uit 2 modellen hanglamp (diameter 36 of 25 cm), vloerlamp en tafellamp. Verkrijgbaar in messing of chroom. En er is voor iedereen wel een passend kleur. Let ook op de subtiele detaillering.

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics