Waarom is de Beetle chair van Gubi zo succesvol?

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 5 april 2016

Dat de Beetle Chair familie van Gubi een commercieel succes is, staat als een paal boven water.  Maar hoe is dat te verklaren? 

In de eerste plaats speelt het ontwerp van deze stoelen perfect in op de huidige tijdsgeest, waarbij de aspecten "good looking" én "extreem comfortabel" essentieel zijn. Ja,... we geven toe dat je over "look" kan discussiëren maar onder geen beding over het bijzondere zitcomfort

De Beetle stoelen familie is ontworpen door het progressief Italiaans- Deens design duo GamFratesi, die reeds in 2008 de Masculo chair voor Gubi ontworpen. Enrico Fratesi (It.) & Stine Gam (Dk.) weten als geen ander de sterkte van Deense  klassiekers te combineren met het subtiel Italiaans raffinement. En zij voegen aan hun ontwerpen steeds enkele verrassende elementen toe. Zoals bij de Beetle... 

Deze werd in 2013 ontworpen, en de doorontwikkling vorig jaar afgerond. Met andere woorden: er werd voldoende tijd genomen om de Beetle chairs perfect op punt te zetten. En dat is er aan te merken... geen detail werd over het hoofd gezien.

Beetle is geen "zoveelste banale stoel", maar geïnspireerd op de anatomie van insecten en de kever (Beetle). Als het ware een herinterpratie van de karakteristieken van de opbouw van de kever: schelp- vormig, bewegelijk, rigide van buiten en zacht van binnen, enz. Met respect voor comfort en functionaliteit. 

De stoel kan bekleed worden met keuze uit een zeer ruim aanbod van stoffen of leder.  Ook de "bies" kan gekozen worden en laat "personalisering" toe: dergelijke kleine accenten zorgen voor een subtiel verschil.

In de collectie vind je naast de Beetle Dining Chairs ook Beetle Lounge Chairs. Er er zijn Beetle Barstools  met hoge rug - uniek ! - in 2 verschillende hoogtes.

Ean ander bekend en succesvol ontwerp van GamFratesi voor Gubi zijn de TS Tables: opnieuw een ganse colectie, ditmaal van bijzettafeltjes en consoles in diverse varianten.   

 

 

Merk: Gubi

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics