Vrijheid à la Joop van Lieshout...

In Milaan 2018 vroeg een journalist ons "welk nieuw meubel in de MOOOI collectie onze voorkeur geniet,... en waarom?" We hoefden écht niet na te denken over deze interessante vraag.... de Liberty Lounger van Atelier Van Lieshout.

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 31 juli 2018

En waarom? Omdat de vormgeving zo puur is. Een handgemaakt meubel, stuk per stuk. Zonder sketches en zonder meet apparatuur.. zuiver op gevoel en vanuit de buik: "Een goed product heeft geen aanpassingen nodig" aldus beeldhouwer en enfant terrible Joop van Lieshout (°1963) 

De Liberty Chair maakt deel uit van Joep Van Lieshouts project Prototypes binnen zijn utopische project "New Tribal Labyrint". Zijn futuristische visie richt zich op de "heruitvinding van de industriële revolutie door de hercreatie van een ideale wereld, gebaseerd op de verloren relatie tussen individuen en grondstoffen".

Joop Van Lieshout werd op 16 jarige leeftijd aanvaard als student aan de Academy of Arts in Rotterdam. In 1995 richtte hij zijn eigen atelier op.  Van Lieshout is bekend voor zijn functionele sculpturen. maar ook voor zijn street art, architectuur, installaties, utopias en dystopias.... Zijn werk werd tentoongesteld in het MoMA in New York, de Hayward Gallery in London, Centre Pompidou in Parijs.  Zijn atelier werkte diverse "commissie bestellingen" uit voor zowel publieke als private klanten.  

Binnen de collectie MOOOI is de Statistocrat lamp van Atelier Van Lieshout een eerder ontwerp dat zowel "bruut" oog, als diverse functionaliteiten combineert (licht, tafel, mobiel) Statistocrat is zowel beschikbaar in hangversie als vloerversie.  

Merk: MOOOI
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
 Victors Design Agency
Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21 of M. +32 473 36 02 33

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics