Vakantie tip?

Onze vakantietip? Een bezoek aan de expositie "Design on air" - onder curatele van de immer zorgvuldige en grondige design specialiste Chris Meplon- in Grand Hornu . "Design on air" staat stil bij één van de vier elementen op aarde, zijnde LUCHT, en dit vanuit diverse design invalshoeken.... 

De BLOW AWAY VAAS van het Zweedse design duo FRONT DESIGN (collectie MOOOI) werd geselecteerd.  Deze creatie werd ontwikkeld op basis van een Royal Delfts blauwe vaas die gedigitaliseerd werd, met toevoeging van een aantal parameters aan het materiaal in de 3D software. Vervolgens werd het ontwerp blootgesteld aan een gesimuleerde windvlaag.... Blow Away Vase: een collector's item in de MOOOI collectie (940 Euro inclus. BTW)  

Lees verder Icon

Blow Away Vase op Chess tafel, Moooi collectie.  Victors Design Agency
zondag 7 juli 2019

Het Museé des Arts Contemporain de la Fédération Wallonie- Bruxelles (MAC's) opende zijn deuren in 2002 op de site van Grand Hornu, gelegen vlakbij Mons (prov. Henegouwen). Deze bijzondere locatie situeert zich op de fundamanten van de voormalige steenkoolmijnen, gebouwd in de periode 1810-1830: één van de symbolen van de industriële revolutie. Naast het museum vindt je er ook het Centre d'Innovation et de Design (CID's).  

Historiek In 1954 werden de industriële activiteiten op deze site gestopt. In de jaren 60 ijverden liefhebbers van ergoed behoud voor de conservering van de intussen in verval geraakte site (vandalisme, brand,...). En in 1969 was er zelfs een koninklijk besluit om de site te sluiten en af te breken. Het duurde tot 1971 vooraleer Grand Hornu  gevrijwaard werd van afbraak en de gefaseerde renovatie opgestart werd. Op vandaag focust Grand Hornu op zijn drievoudige missie: erfgoed, toerisme en cultuur. De site biedt meer dan enkel het museum en is uw bezoek - ook met de kinderen - waard omwille van zijn gevarieerd aanbod... 

Zelf beschouwen wij het MAC'S  als een sterke, Waalse "tegenhanger" van het Gentse Design Museum. Het  Design Museum Gent biedt een interessant zomer programma met meer toegankelijke exposities. In het MAC's vinden we doorgaans tentoonstellingen met meer diepgang (voor "gevorderden" :)

Maak van de zomer gebruik om je (design) kennis bij te werken :)
 

 

Merk: MOOOI
Categorie: Evenementen

Deel dit artikel:

Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics