Studiereis naar Carl Hansen & Son: ga jij mee? (*)

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
vrijdag 19 mei 2017

Goed nieuws voor (professionele) design addiicts en bewonderaars van de meubelen van de Deense Modernisten,... en Carl Hansen & Son in het bijzonder. Want op "algemeen verzoek" organiseren we een tweedaagse studiereis naar Copenhagen, met bedrijfsbezoek aan de productie van Carl Hansen & Son in Gelsted.

Jawel,... een bezoek aan de  productie van Carl Hansen & Son is zonder meer indrukwekkend en interessant. Je maakt  kennis met zowel extreem vakmanschap, als met de meerwaarde van technologische innovatie. Immers, het DNA van het bedrijf situeert zich rond de productie (en commercialisatie) van de (vnl) massieve en gestoffeerde meubelen van de Deense Modernisten. Met Hans J Wegner als meest bekende. Maar ook meubelen van Mogens Koch, Ole Wanscher, Frits Henningsen, enz. 

Carl Hansen & Son is een familiebedrijf, opgericht in 1908 in Aarup (Odense, DK). De tweede generatie startte in 1949-1950 samen te werken met Hans J Wegner, die in dat zelfde jaar 5 succesvolle modellen creëerde. Huidig eigenaar Knud Erik Hansen (3de generatie) nam het bedrijf over in 2002 en centraliseerde recent de productie naar Gelsted. In één site wordt de CH24 gemaakt, en de overige producten in een tweede fabricatie unit.

In de week van 21 Augustus gaan we dit ter plaatse bekijken... we reizen met zowel een groep van CH&S Retail Partners als met een groep architecten. Het (voorlopige) programma: Dag 1: Fly in CPH - bezoek CH&S showroom in CPH - referentie update - reis naar Gelsted.  Dag 2: Uitgebreid bezoek aan de productie site van CH&S - 's avonds terug naar CPH - retourvlucht (of vrijwillige verlenging).

(*1) Het spreekt voor zich dat deze reis exclusief voorbehouden is voor enerzijds CH&S Retail Partners, en anderzijds architecten (high potentials). Herken jij je in dit profiel en wil je er bij zijn? Stuur een mail naar kris@victors.be

 

 

 

 

Merk: Carl Hansen & Son

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics