Nieuw: T-chair van Deense modernist Ole Wanscher - Carl Hansen & Son

De karakteristieke T-vormige rugleuning ligt aan de basis van de naam van de heruitgave van OW58 T-Chair: in 1958 ontworpen door Ole Wanscher.  Deze sculpturale stoel wordt procesmatig gemaakt door geschoolde ambachtslui en meubelmakers bij Carl Hansen & Son (DK) in hun fabriek in Gelsted. En dit zonder toegevingen - zowel in vakmanschap, look als comfort - aan het origineel ontwerp. De enige aanpassing is aan de hoogte van de stoel, waar één extra centimeter is toegevoegd om een ​​optimale ergonomie te bieden voor de hedendaagse designliefhebber die sinds 1958 fysiek groter is geworden.

 

De productie van de lichte en compacte OW58 T-Chair vereist heel wat vakmanschap en is een tijdrovend proces (begrijp: veel werkuren) door zijn specifieke vormgeving. Het meest opvallende detail van de stoel is de T-vormige rugleuning die overgaat in de strak geplaatste achterpoten, waardoor de stoel een driepotig uiterlijk krijgt. Ondanks zijn lichte uitstraling heeft de T-Chair een brede, gestoffeerde zitting die uitstekend zitcomfort biedt.

 

Lees verder Icon

T Chair, Ole Wanscher, 1958 design, Carl Hansen & Son Victors Design Agency
zondag 12 september 2021

Ole Wanscher beschouwde meubeldesign als architectuur, en de elegante  T-Chair is een mooi voorbeeld van zijn focus op strakke, verfijnde vormgeving en -belijning.  In de Carl Hansen & Son collectie vinden we reeds meerdere meubelen van deze Deense modernist terug, zoals de Colonial Chair (1959) en Colonial Footstool (1963), de Beak Chair (1951); OW150 Day Bed, en de Egyptian Chair (1957).

 

De OW58 T-chair is in producten en is verkrijgbaar in FSC-gecertifieerde eik (verkoop vanaf 1.020 Euro + BTW) of notelaar (verkoopprijs vanaf 1.393 Euro + BTW). Contacteer VICTORS voor meer info (0473 36 02 33 - kris@victors.be) 

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics