NIEUW: Stemlite Wall, Bill Curry, GUBI

De STEMLITE lampen collectie van GUBI - een ontwerp van de Amerikaanse designer Bill Curry (1927 - 1971) - werd in België succesvol gelanceerd. Deze lampenreeks kwam nooit eerder in productie, maar werd in die tijd - op papier - beschouwd als zeer innovatief: geen klassieke kap met voet maar een toestel uit één vorm dat er compleet organisch uitziet: "a Los Angeles space pop form". Met de kap - in mat ("frosted") glas - geïnspireerd op het ruimtetijdperk en de landing op de maan.

 

NU lanceert GUBI ook een elegante wandversie (diameter 32 cm) in zwarte chrome, in aanvulling op het bestaande assortiment: een tafellamp (H 42 cm) en 3 vloerlampen (H 70 , 110 en 150 cm ) en een hanglamp (diameter 38 cm)

 

De USP's van deze collectie?  Elegant. Visuele coherentie. Eenvoud in vormgeving. Diverse maten (zie verder) voor diverse toepassingsmogelijkheden. Tactiel design: een aaibare glazen top. Zwarte chrome: discreet luxueus. Geïntegreerde schakelaar. Hedendaags met LED bulbs (E27 fitting), 3 standen dimbaar.

Lees verder Icon

Stemlite Wall lamp in combinatie met Pacha, Pierre Paulin  Victors Design Agency
maandag 9 augustus 2021

De Amerikaanse designer Bill Curry (1927-1971) wist als geen ander de tijdsgeest van de jaren 60 te capteren met zijn iconische verlichtigsdesign. Vanuit Los Angeles - in die tijd een mekka van progressieve ontwikkelingen in kunst, design, popcultuur  en techniek - ontwikkelde hij creatieve ideeën, eerst als  reclameman en grafisch vormgever. Later als art director in de luchtvaartindustrie. In 1962 lanceerde Curry zijn eigen wooninrichtingsbedrijf. Op vandaag wordt Bill Curry beschowd als een toonaangevend Amerikaans designer.


 

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Tijd voor actie

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics