Nieuw: Gubi lanceert verlichtingsdesign uit Californië van de jaren 60....

De Amerikaanse designer Bill Curry (1927-1971) wist als geen ander de tijdsgeest van de jaren 60 te capteren met zijn iconische verlichtigsdesign. Vanuit Los Angels - in die tijd een mekka van progressieve ontwikkelingen in kunst, design, popcultuur  en techniek - ontwikkelde hij creatieve ideeën, eerst als  reclameman en grafisch vormgever. Later als art director in de luchtvaartindustrie. In 1962 lanceerde Curry zijn eigen wooninrichtingsbedrijf. Tegen de tijd dat hij op 47 jarige leeftijd stierf, genoot hij in Caliofornië  heel wat aanzien als toonaangevende designer. 

 

Zijn collectie lampen die GUBI nu lanceert - STEMLITE genaamd - waren innoverend voor die tijd: geen klassieke kap met voet maar een toestel uit één vorm dat er compleet organisch uitziet: "a Los Angels space pop form". Met de kap - in mat ("frosted") glas - geïnspireerd op het ruimte tijdperk en de landing op de maan.

 

De USP's van deze collectie?  Elegant. Visuele coherentie. Eenvoud in vormgeving. Diverse maten (zie verder) creëren diverse toepassingsmogelijkheden. Tactiel design: een aaibare glazen top. Discreet geïntegreerde schakelaar. Hedendaags met LED bulbs (E27 fitting)      

Lees verder Icon

Stemlite hanglamp (Bill Curry, 60-ies) met de Pacha (Pierre Paulin, 1975): GUBI collectie  Victors Design Agency
maandag 5 oktober 2020

STEMLITE is in collectie (= leverbaar) al tafellamp (H 42 cm) en vloerlamp: H 70 cm - H 110 cm - H 150 cm.  De voet is verkrijgbaar in zwarte chroom, pebble grey of red back. En er is een hang versie. Verkooop prijzen (excl. BTW) variëren: vanaf 419 Euro (hanglamp), over 469 Euro (tafellamp) tot max. 809 Euro (H 150 cm in zwarte chroom, zijnde de duurste versie).   

 

De versies in H 70 en 110 cm sluiten perfect aan bij het "low sitting" zoals de PACHA van Piere Paulin (zie foto's). 

STEMLITE is exclusief verkrijgbaar via structurele Gubi Partners: vraag er ons naar

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics