NIEUW: Cuba chair re-invented...

"Een nieuwe klassieker" is - op vandaag - de beste samenvatting voor de CUBA Chair die architect Morten Gottler in 1997 ontwierp voor Carl Hansen & Son. Deze vouwstoel is een goed voorbeeld van het Scandinavisch designer erfgoed door zijn zorgvuldige balans tussen vorm en functie.  

 

Na de outdoor versie van de Cuba Chair - nu ook tevens in onbehandelde teak - lanceert Carl Hansen & Son deze eenvoudige, en tegelijk ingenieuze vouwstoel in handgeweven papierkoord. Hierdoor krijgt deze plooistoel een nog lichtere en verfijnde uitstraling. Geef toe... het resultaat mag gezien zijn. Deze stoel is binnenkort verkrijgbaar bij geselecteerde Carl Hansen & Son dealers (verkoopprijs excl BTW: 840 Euro  excl. BTW).

Lees verder Icon

Cuba chair in papercord: NIEUW  Victors Design Agency
maandag 14 december 2020

Carl Hansen & Søn heeft een lange traditie in het werken met papieren koord. Een bekwame vakman heeft ongeveer acht uur nodig om de rugleuning en zitting van de Cuba Chair met de hand te weven, met een speciale techniek.

Immers, zowel voorkant als achterkant moeten er even mooi uit zien.  Bij de productie van de CUBA chair passeert deze door de handen van 16 professionals: stuk voor stuk vaklui met een grote passie voor design en authenticiteit.  

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics