Nieuw: comfortabele en karaktervolle CONTOUR chair van Borge Mogensen

In 1949 presenteerde de Deense designer Borge Mogensen, tijdens de "Copenhagen Cabinetsmakers' Guild Furniture Exhibition" de CONTOUR CHAIR: een comfortabele en karaktervolle lounge chair die grensverleggend was op vlak van materiaal gebruik en vormgeving.  De CONTOUR CHAIR heeft een uitgesproken sculpturale vorm, en werd tijdens de Stockholm Furniture Fair (Feb. 2019) gelanceerd, in aanvulling op de Carl Hansen & Son collectie, bekend van hun tijdloze design klassiekers... In April 2019 volgde de internationale lancering tijdens het Salone del Mobile...

 

Lees verder Icon

Counter Chair: een ontwerp uit 1949   Victors Design Agency
woensdag 13 maart 2019

Met de CONTOUR CHAIR doorbrak Borge Mogensen de traditie om enkel met massief hout te werken, door deze lounge te fabriceren met rug in voorgeperst fineer hout (op een massieve structuur): een voor die tijd nieuw materiaal en nieuwe techniek.  Mogensen was - net als veel van zijn tijdsgenoten - geïnspireerd door het Amerikaanse architectenduo Charles en Ray Eames, en hun werk met fineerhout.  

De sculpturale, en informeel ogende CONTOUR CHAIR is compact, en wordt integraal gemaakt volgens de originele tekeningen. En in overleg met de fam. Mogensen wordt ook de zit gestoffeerd voor nog meer extra comfort

Toen deze stoel in 1949 gelanceerd was - en voor die tijd wel bijzonder experimenteel was - kende hij veel bijval bij critici, vaklui en collega's, die bewondering hadden voor het innovatieve karakter en de individuele look.  Commercieel was de stoel niet meteen een succes, waadoor er slechts enkele exemplaren in productie  kwamen, en quasi enkel bij Mogensen thuis te vinden waren.  Carl Hansen & Son produceert deze lounge stoel nu in hun moderne fabriek in Gelsted, op het Deense eiland Funen.

De CONTOUR CHAIR (model BM0949) wordt gemaakt in massieve eik, notelaar of een combinatie van beide  houtsoorten. Zit gestoffeerd of in leder. Rug in fineer eik of notelaar. Leverbaar vanaf zomer 2019. Prijs vanaf 1.418 Euro verkoop (BTW excl.)

 

 

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics