Marcel Gascoin vervoegt verrassend de Gubi collectie

De Franse ontwerper Marcel Gascoin (1907-1986) was een belangrijke figuur in het ontstaan van het Frans design na de tweede wereldoorlog. Eén van zijn beroemde creaties, de C-eetkamer stoel, werd ontworpen in 1947 en wordt nu heruitgebracht in de Gubi collectie.
Marcel Gascoin studeerde af als interieur decorateur en meubelmaker, en exposeerde zijn werk voor het eerst in 1930, onder de stimulans van de bekende architect-designer Robert Mallet-Stevens. Zelf inspireerde Gascoin een ganse generatie Franse ontwerpers.

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zondag 8 juli 2018

Gascoin was een tijdgenoot van o.m Jean Prouvé, Charlotte Périand, Pierre Guariche enz. met wie hij samen innovatieve ontwerpen exposeerde. In de naoorlogse periode waren fabrikanten sterk geïnteresseerd in de mogelijkheden van industriële productie van meubelen met nieuwe materialen, en hij speelde daar sterk op in.

Dat Marcel Gascoin samen werkte Jean Prouvé is te merken aan de vormentaal van de C-stoel, die hij ontwierp voor de nieuwe grote huizen die in de post-oorlog periode gebouwd werden. Gascoin was fan van eenvoudige, functionele meubelen.

De C-stoel wordt door Gubi heruit gebracht in eik naturel, bruin getinte euk, of zwart gebeitste eik en Amerikaanse notelaar. Leverbaar vanaf eind 2018. Prijzen bekend; vraag ernaar :>)

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics