Kjaerholm stoel vervolledigt Carl Hansen & Son collectie

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
maandag 3 april 2017

Goed nieuws voor de liefhebbers van design klassiekers... Carl Hansen & Son lanceert nog meer meubelen van de Deense Modernist Poul Kjaerholm (1929-1980).  Nadat vorig jaar de "Student Desk" (PK52A) en de "Professor Desk" (PK52) van Kjaerholm voorgesteld werden, wordt het gamma dit jaar verder uitgebreid met de FIRST CHAIR ... de eerste stoel die Kjaerholm ooit ontwierp, in 1955. 

De PK1 is een absolute klassieker, en een "herkenbare Kjaerholm" door de toepassing van staal in een organische vorm. Harmonie tussen materiaal en vormgeving. Een strak ogende stoel.

De productie van dit model vereist uitgesproken vakmanschap. Een stalen frame in combinatie met een geweven zit met touw voor vlaggen, in functie van optimaal zit comfort. De combinatie van deze 2 materialen creërt visuele lichtheid, en maakt de stoel toepasbaar in zowel klassieke - als hedendaagse interieurs.   

Carl Hansen & Son brengt de PK1 met keuze in frame tussen roestvrij staal, verchroomd staal of zwart gelakt staal. En vlaggekoord in naturel of zwart. Bijzonder is dat er ook een outdoor versie is in roestvrij staal met vlaggekoord in licht bruin of zwart... all weather resistent.  Zowel de binnen als buiten versie kunnen gestapeld worden tot 5 stuks.  

Kortom, ... de First Chair van Kjaerholm is een historisch model met een verhaal. 

 

 

Merk: Carl Hansen & Son

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics