Ken jij de 'statocratische lampen' van Atelier Van Lieshout

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zaterdag 17 oktober 2015

De producten van Atelier van Lieshout zijn meteen herkenbaar door hun duidelijke présence en brute  verschijning. Zo ook de nieuwe vloer- en hanglamp STATISTOCRAT voor MOOOI. Wij onthouden de naam "Satistocrat" als de - terechte? - samentrekking van 'statisch' met 'aristocratisch': 2 aspecten die - voor ons - duidelijk aanwezig zijn in deze nieuwe MOOOI toestelllen. 

De Statistocrat lampen zijn geïnspireerd op een kunstproject van Atelier Van Lieshout voor een utopische stad, Slave City genaamd, waarbij dit toestel de 3-dimensionele vertaling is van alle data structuren - plannen ideeën, overtuigingen, regels, structuren, enz - die aan de basis liggen van de creatie van een dergelijke stad.... aldus de ontwerpers. 

Statistocrat is futuristisch. Gemaakt in aluminium en gelakt in matte structuurlak. Met keuze uit - jawel - 25 RAL kleuren.  

De vloerlamp oogt massief (H 200 cm) en is gemaakt uit gelakte aluminium.  En multifunctioneel: de bovenste 'ton' werkt als  sfeerbrengende uplighter, terwijl de middelste ton als leeslamp kan functioneren. De onderste doet dienst als bijzettafeltje... voor laptop en drankje. 

De hanglamp (H 38 x 115 x 72 cm) is niet enkel functioneel maar ook een verwijzing naar - of herinnering aan - de idee dat alles mogelijk is als je je energie en kennis maar in een goed plan investeert. 

Technische info: 5 Power LED's - 2700 Kelvin (warm white) - Lumen: 1200+ - Power consumption max 40 W (dimbaar) - 4 m kabel lengte in zwart 

Kortom, de Statistocrat is een lamp met een verhaal, een statement in het interieur, en heel erg MOOOI!   

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics