Ken jij de 'historische' Matégot lounge tafeltjes in de Gubi collectie?

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 15 december 2015

Mathieu Matégot (1910-2001) is als ontwerper o.m. bekend voor zijn innovatieve meubelen in geperforeerd staal, ontworpen in de jaren 50. Gubi editeert creaties van Matégot zoals de Nagasaki chair, Kangourou tafel, Dedal boekenrek, enz.  Matégot is als Hongaars architect en designer - hij verbleef lang in Parijs - gewaardeerd om zijn vernieuwende ideeën en zijn vakmanschap.   Hij werkte ieder product manueel af, waardoor originele Matégot producten op veilingen astronomische bedragen scoren (vooral in Frankrijk).   

Gubi is fier om het historisch erfgoed van Matégot - dat ook te zien is in de permanente collectie van het  Vitra Design Museum - in stand te kunnen houden. Nu met de heruitgave van zijn lounge tafels uit 1960: organisch en artistiek ogende tafeltjes die er "chique" uit zien. De grillige messing poten benadrukken de lichtheid van het glas, alsof het gewichtloos is. En zorgen voor een elegante en luxueuze 'touch'. Wat vind jij ervan? 

Voor de lancering van deze Matégot tafeltjes kunnen wij tot mid Dec. speciale condities geven aan gemotiveerde Gubi retailers:  vraag er ons naar! 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics