“Historische” Adnet spiegels met een verhaal....

In 1950 vormde de  Franse architect-ontwerper Jacques Adnet (1900-1984) een partnerschip met het beroemde Frans modehuis Hermès , voor wie hij een mooie collectie meubelen en interieur accessoires ontwikkelde. Adnet was een avant gardist: zijn ronde spiegels in "stoer" tuigleder - de Adnet Circular Mirrors - kennen veel succes. Niet in het minst door de detaillering, geïnspireerd op de paarden sport. De Adnet Circular (ronde) Mirrors (Gubi collectie) zijn gemaakt in duurzaam tuigleder (diverse kleuren, vnl. zwart en cognac) en verkrijgbaar in 3 diameters (45 cm / 58 cm / 70 cm). Het zijn iconische spiegels met exisitentiële bestaansreden. Leuk om weten is dat de diameter van de spiegel identiek is aan de afstand tussen de bovenkant van de spiegel en de ophang haak (tevens mee geleverd) .

Daarnaast creëerde Jacques Adnet in 1950 tevens 3 mooie rechthoekige wand spiegels (50 x 70 cm / 65 x 115 cm / 70 x 180 cm), tevens in "mannelijk" tuigleder in de kleur zwart of cognac. Deze spiegels worden gekarakteriseed door  mooie "nagels" - met inspiratie uit de paardensport: de hoefijzes nagels van de paarden....

Lees verder Icon

Adnet Circular, 1950 design by Jacques Adnet + Randaccio van Gio Ponti   Victors Design Agency
woensdag 29 april 2020

De Franse architect Jacques Adnet  was een "art deco-modernistische ontwerper", én een icoon van het luxueus Frans modernisme. Na zij studies richte hij samen met zijn tweelingbroer Jean Adnet zij bedrijf JJ Adnet op.  In 1925 werd Jacques Adnet erkend als een van de meest beloftevolle, jonge ontwerpers bij zowel Salon d'Automne als door Les Expositions des Arts Decoratifs. Naast het ontwerpen van meubels en spiegels, ontwierp Adnet appartementen en kantoren voor tal van klanten, zoals voor de Franse president Vincent Auriol en de Unesco.

Adnet was een zeer vooruit strevend ontwerper en kunstenaar die graag nieuwe trends neerzette.  Hij was één van de eerste, in de naoorlgse periode, die metaal en glas integreerde in meubelen en decoratie. Tot op vandaag is hij één van de meest gerespecteerde Franse ontwerpers, wiens tijdloze, innovatieve werk nog steeds zeer gewild is.

Merk: Gubi

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics