Gubi lanceert VIOLIN CHAIR: terug een GamFratesi design

Het succesvolle designersduo GamFratesi verenigt het "design erfgoed" van de Deense modernisten met het warme minimalisme van Italië in nieuwe, hedendaagse creaties. Bij Gubi is GamFratesi zowat de "huis designer" die nu de VIOLIN CHAIR lanceerden met eerste veelbelovende resultaten...  


Bij de creatie van VIOLIN ging GamFratesi op zoek naar de archetypische vorm van een stoel zonder het gevoel voor karakter te verliezen waarvoor ze bekend zijn geworden. De naam VIOLIN verwijst naar de twee snaren van een viool. Het waren deze twee lijnen, in de vorm van twee potloodstrepen op de allereerste schets, die de vonk van inspiratie voor het ontwerp gaven. De muzikaliteit van de naam VIOLIN resoneert met een stoel die een muziekinstrument weerspiegelt in zijn geometrie, symmetrie en vakmanschap.


Details zoals de zachte rondingen geven de stoel een onderscheidend karakter. Het vakmanschap dat nodig is om deze vertakkende vorm te creëren - zonder lasnaden - is bijzonder.  De verbindende zit-rug leuning is functioneel ondersteunend, en tegelijk ook de decoratieve handtekening. 

 

De VIOLIN CHAIR is een nieuwe "typologie" voor de GUBI-collectie: een ingetogen halfarmige eetkamerstoel die GamFratesi's vakmanschap, creativiteit en materiaalbegrip belichaamt.  En tegelijk ook poëtisch is.

Lees verder Icon

Alweer een succesvolle creatie van GamFratesi voor GUBI: VIOLIN Chair  Victors Design Agency
zondag 27 juni 2021

VIOLIN is verkrijgbaar in volledig gestoffeerde versie, en in een versie met een gestoffeerde zitting en een geoliede eik of - notelaar rugleuning.

Intensief gebruik en recyclable 
Aan het einde van zijn levensduur kan de VIOLIN CHAIR gedemonteerd worden voor recyclage. Het ontwerp van de open rugleuning van de Violin Chair maakt het makkelijk om schoon te maken in hospitality omgevingen.  De VIOLIN CHAIR wordt onderworpen aan de Level 2 duurzaamheidstest (EN16139), voor intensief gebruik.

Merk: Gubi
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Gubi in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics