CH30 stoel van Hans J Wegner succesvol gelanceerd in Milaan...

Reeds in 1954 ontwierp de Deense modernist Hans J Wegner de CH30 stoel die nu terug in productie komt bij Carl Hansen & Son.  Tijdens Stockholm Furniture Fair (Feb. 2019) werd deze eetkamer stoel gelanceerd voor de Scandinavische thuismarkt, terwijl de internationale voorstelling plaats vond tijdens het Salone del Mobile 2019). Wat maakt de CH30 zo bijzonder?

 

Lees verder Icon

Organische CH30, ontwerp Hans J Wegner, 1954  Victors Design Agency
vrijdag 8 maart 2019

Wegner ontwierp tijdens zijn carrière stoelen die intussen een iconische status verwierven, zoals de CH30. De organische vormgeving, het bijzonder zitcomfort en het vereiste vakmanschap zijn kenmerkend voor deze compacte stoel (die dus ook weinig plaats neemt).  Let ook op de detaillering van de connectie tussen rug en structuur... zonder willekeur doet dit detail denken aan de CH23 stoel, één van de vijf masterpieces van Hans J Wegner, die hij ontwierp in 1950. 

De CH30 is ook duidelijk "familie" van de CH33 die Wegner in 1957 ontwierp,... en intussen ook terug te vinden is in diverse projecten zoals vb. de Bulthaup restaurant in Gosselies (waar de CH33 ondertussen al vele jaren staat).   

Prakische info: het frame van de CH30 is gemaakt in massief hout, en de rug in fineer. Er is keuze uit eik of notelaar: beide houtsoorten - zoals gebruikelijk bij de fabrikant Carl Hansen & Son - zijn er in diverse afwerkingen (gezeept, geolied, vernist, gelakt,...). Zit gestofferd of in leder. Stof/ leder klant ook mogelijk. Prijzen vanaf 530 Euro excl. BTW (eik gezeept, stof cat. 1). Leverbaar vanaf voorjaar 2019.

 

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics