“BLUE is the new color” van de iconische Wishbone chair.....

De iconische Wishbone Chair (CH24) werd in 1949 ontworpen door Hans J Wegner, en is - sinds 1950 - zonder onderbreking in productie bij Carl Hansen & Son.  In het "Corona jaar 2020" lanceerde het bedrijf de CH24 in MAT gelakte uitvoering tegen de democratische verkoopprijs van 556 Euro BTW inclusief  (468 Euro + BTW): nooit eerder was deze design klassieker zo betaalbaar.  En met succes waardoor deze versie standaard in collectie blijft... 

 

Deze solide, massief beuken CH24 die MAT gelakt wordt, heeft een naturel zitting, en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs, groen en rood. NIEUW - sinds 1 Feb. 2021 - is de hedendaags BLAUWE kleur... 

 

Het handweven van de ziting van de CH24 duurt - door een ervaren vakman - ongeveer één (1) uur waarbij 120 meter koord verwerkt wordt.

Lees verder Icon

CH24 in matte versie gecombineerd met eik naturel   Victors Design Agency
zondag 7 februari 2021

In de periode 1949-1950 ontwierp de meest bekende, Deense modernist Hans J Wegner vier (4) van zijn meest succesvolle stoelen... zijn zogenaamde  "Masterpieces": de CH23, CH24, CH25 en CH26.  Wegner zocht in de creaties van zijn stoelen de grenzen op van de technische mogelijkheden in houtverwerking, en dit binnen zijn maniakale obsessie voor optimaal zitcomfort. De Wegner stoelen zijn allemaal gemaakt in massief hout. Ze worden gekarakteriseerd door hun sculpturale expressie, en hun productie vereist uitmuntend vakmanschap.

De aankoop van een Masterpiece van Hans J Wegner is vergelijkbaar met de aankoop of investering van vb. een luxe horloge: tijdloos, en het wordt doorgegeven van de ene generatie naar de volgende generatie: de stoelen blijven (minstens) hun waarde behouden.... Het natuurlijk verouderingsproces wordt verzekerd én gegarandeerd door de (eventuele) nazorg van - en /of onderhoud van - de Deense meubelproducent Carl Hansen & Son. A once in a lifetime investment.  

 

Exclusief te koop bij de Carl Hansen & Son partner-dealers. 

 

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics