Bevestigt de Cloche lamp de 'retro trend'?

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
donderdag 26 maart 2015

De Noorse ontwerper Lars Beller Fjetland presenteerde zijn CLOCHE tafellamp voor het eerst tijdens London Design Festival in 2013.  Vandaag maakt de CLOCHE deel uit van de verlichtingscollectie van Wrong for HAY (WH). Qua 'look' roept dit toestel bij ons een "retro gevoel" op... Technisch is dit toestel echter op-en-top hedendaags: indirect licht komend uit een LED lamp (1 x E14 Led SW-warm white - 270 Lumen). Schuine arm en voet zijn gemaakt in bewerkt ijzer, terwijl de "klok" te verkrijgen is in gepolierd koper, zwart of wit. Cloche meet 42,8 cm hoog, is leverbaar (op voorraad) en kost 199 Euro + BTW. 

Wrong for HAY (WH) is een 'co merk' van HAY dat vanuit London ontwikkeld wordt onder leiding van de bekende designer Sebastian Wrong. De basis filosofie van WH is identiek aan HAY: relevante design producten commercialiseren tegen een redelijke prijs waardoor deze appeleren aan een breed publiek ("accesible, affordable design").

WH lampen worden ontwikkeld met het oog op zowel de residentiële als de project markt, waarbij men opteert om enkel met kwalitatieve LED lampen te werken,... van het innovatief bedrijf Megaman.  In de collectie zijn er nog meer lampen zoals de tafellampen PION (Bertjan pot), SINKER hang lampen, NOC  lampen, en de vloerlamp ROPE  van Stefan Diez....      

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics