Back on track: de Random Floor lamp versie II

Het staat als een paal boven water dat de RANDOM lampen in de MOOOI collectie hedendaagse design iconen zijn. En er is goed nieuws want MOOOI lanceert een ge-update versie van de RANDOM FLOOR LAMP, versie II , met LED bulb,..  

De RANDOM collectie viert bijna zijn 20ste verjaardag:  Random is een ontwerp van de Nederlandse designer Bertjan Pot uit 2002. En in 2010 werd de Random Floor gelanceerd. 11 jaar later krijgt dit toestel een update: een esthetisch geperfectioneerd ontwerp, gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker. Maar met behoud van het concept en de elementen eenvoud en lichtheid: kenmerkend voor de RANDOM collectie.  

 

De RANDOM lampen zijn transparante toestellen die er uit zien als een "gesponnen cocon".  Zonder twijfel is de RANDOM één van de meest succesvolle verlichtingscreaties in de MOOOI collectie. 

Lees verder Icon

de nieuwe Random II vloerlamp ø50 en ø80 cm, wit of zwart Victors Design Agency
donderdag 8 april 2021

Het productieproces is bijzonder: een uit hars gedraineerd garen wordt willekeurig rond een opblaasbare strandbal gewikkeld, waardoor een doorschijnende 3D-stof ontstaat. Na het leeglopen wordt de strandbal uit de ronde opening in het ontwerp gehaald en laat men drogen. Door deze productie manier is elke Random Light uniek en nooit helemaal rond. Aan dit op het eerste  gezicht eenvoudig ontwerp, ging finaal meer dan 3 jaar product ontwikkeling vooraf... 

De Random Light II is een eigentijds ontwerp dat een gevoel van eenvoud en zachtheid in elk huis brengt. De Random Light-familie is verkrijgbaar in zwart en wit, zowel in collectie als hanglamp en als vloerlamp. 

Merk: MOOOI
Categorie: Productlancering

Deel dit artikel:

Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics