Stijlvol samenleven én -werken in Gent

Met vier vrienden in een huis in Gent gaan samenwonen: het roept bij veel mensen beelden op uit de studententijd. Maar wie het gebouw van de Sociëteit Verloren Kost in Gent binnenstapt, moet dat studentikoos beeld al snel opbergen. Vier vijftigers bouwden er een oude notariswoning om tot een dynamische, stijlvolle woon- en werkomgeving. Het plan: samen oud worden. Wij spraken met Caroline De Wolf, bewoonster en interieurarchitecte van dienst.

Lees verder Icon

Caroline De Wolf, interieurarchitecte Victors Design Agency
Caroline De Wolf, interieurarchitecte

De richting voor de inrichting

Het notarispand aan de Gentse Verlorenkost had al betere tijden gekend toen de vier vrienden begonnen aan hun plan. Er was nog een lange renovatie-weg te gaan. “Maar het was een heel fijne manier van werken”, zegt Caroline over die renovaties.

“De verbouwing van het pand werd gedaan door een extern architectenbureau, en we hadden vanaf dag één een goede synergie. Er werd naar elkaar geluisterd.” 

We zitten in een ruime kamer op de benedenverdieping, die Caroline even heeft omgetoverd tot haar bureau. Ons oog valt op het plafond, dat een versleten, maar authentieke indruk geeft. Net als het parket, dat getrommeld werd om het een doorleefde look te geven. “Een bewuste keuze, dat zorgt voor authenticiteit”, aldus Caroline. Één ding is duidelijk: er is over alles nagedacht.

Alles zit goed

Dat er over nagedacht is, bewijst ook de rest van het interieur. In de kamer zijn een aantal stalen tafels van architect Wim Goes samen geschoven tot een geïmproviseerde desk. “De eenvoudige en uitgepuurde vorm van die tafel vraagt om een even elegante stoel.” 

En die keuze was snel gemaakt:

"Voor een coworking space wil je natuurlijk iets lichts, zowel visueel als naar gewicht toe. Ook zitcomfort is essentieel. Daarom koos ik voor de CH33 van Carl Hansen & Søn. Een klassiek ontwerp, met hedendaags comfort.”

Helemaal in lijn met de sfeer en de geest van het woonproject.

Het is niet de eerste keer dat Caroline werkt met stoelen van Carl Hansen & Søn. In een vorig project werkte ze reeds met de iconische Wishbone Chair, en het gaat nog verder dan dat. In haar woonunit trekt Caroline de lijn van de coworking-plek door: daar vinden we de CH20- Elbow Chairs rond de eettafel, die al een heel (gezins)leven achter de rug hebben.

De toekomst

Het hele pand ademt stijl, raffinement en design. Caroline ontvangt veel positieve reacties op deze realisatie, en voelt dat de vraag naar cohousingprojecten stijgt.

“Het tijdperk van het cohousen is nog maar net begonnen, en ook oudere mensen beginnen meer en meer interesse te tonen. Ik word er blij van!” 

Merk: Carl Hansen & Son
Categorie: Residentieël
Referentie: Stijlvol samenwerken en leven in Gent….

Deel dit artikel:

Contacteer ons

Carl Hansen & Son in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.