Waarom MOOOI verlichting zo succesvol is...

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
dinsdag 12 januari 2016

Wie over decoratief licht in het high end segment praat, noemt in één adem de topmerken Artemide, Foscarini, Flos en... MOOOI.  Zowel Artemide als Flos brengen "klassiekers van gisteren" die probleemloos de tand des tijds doorstaan. MOOOI wordt in dat zelfde rijtje genoemd omdat zij een vaste waarde zijn, met revolutionair vernieuwende toestellen, zowel creatief als technisch....  Geen re-edities maar nieuwe armaturen - all LED based - zonder vergelijkbare alternatieven...

Motor van het MOOOI "verlicht succes" is Marcel Wanders & Team die de bakens van de industrie verzet. Neem nu bijvoorbeeld de RAIMOND serie: één van de eerste toestellen met Led, en een technologisch hoogstandje. De designer Raimond Puts was een wiskundige die een "bol in een bol" maakte - positief en negatief met elkaar verbonden door Led - en jarenlang met MOOOI samenwerkte om dit "mathematisch toestel" ook effectief in productie te krijgen. Laatste ontwikkeling is de Raimond Tensegrity: de vloer versie die ons doet denken aan de relativiteit van ons bestaan in het universum... 

Ook de HERACLEUM is grens verleggend, gemaakt met electro geleidend materiaal (ipv draad). Creatief is de Heracleum geïnspireerd op de lichtgevende blaadjes van de gelijknamige plant.  Heracleum is pure poëzie en brengt de natuur in de woonomgeving.  Heracleum is nu ook per lopende meter in collectie. Technisch werkt Heracleum op de "Electro Sandwich Technique": een patent van Marcel Wanders.

De PROP serie van Bertjan Pot is zonder vergelijkbaar alternatief. En werkt eveneens op avant garde LED. Deze reeks is geïnspireerd op de verlichte  schmink spiegels in het circus. PROP is een versatile serie met tijdloze toestellen voor elk type interieur.   

De SELAGO hanglampen krijgen de classificatie "vernieuwend" want gemaakt in pulp - 'papier maché' - van de gelijknamige plant. Salago doet archetypisch denken aan industriële fabrieks lampen, maar is daarentegen "licht" qua gewicht en verschijning. Deze met de hand gemaakte toestellen genereren een visueel sterke impact. 

Nieuw sinds 2015 in de MOOOI collectie is de STATISTOCRAT van Atelier van Lieshout: een innovatief toestel - er is een vloerversie en een hangversie- door zijn multifunctioneel karakter: zowel lamp als tafeltje (vloerversie). Zowel uplighting als downlighting.  Zowel meubel als lamp. En artisanaal gemaakt, stuk per stuk. Een lamp als "statement"

In Milaan 2015 presenteerde MOOOI ook de COPPELIA: een theatraal ogend toestel dat meteen succes oogste. Coppélia is een herinterpretatie van de klassieke luchter. Gemaakt in electro geleidende, roestvrije en gepolierde staaldraad, met kapjes in polycarbonaat. De visuele impact is verklaarbaar door zijn 3- dimensioneel karakter en bijzondere maatvoering. Leverbaar in 2016 (dus eerstdaags :) 

Overtuigd van het innovatief karakter van MOOOI verlichting en interesse? Wens je een presentatie?Een collectie update? Contacteer ons: info@victors.be - 09 282 09 21 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics