Waarom is de Raimond serie van MOOOI zo succesvol?

MOOOI zal de ontwerper van de Raimond serie steeds eren “als de man die de sterrenhemel in onze huizen bracht".  De Raimond “lampen familie” in de collectie MOOOI situeert zich in de top 3 van de best verkopende verlichtingtoestellen...

De ontwerper-wiskundige Raimond Puts maakte van zijn droom om "een lamp als een sterrenhemel te creëren" zijn levenswerk. Zodat mensen zich zouden durven verbazen over de lichtbol die als sterren zijn. Meest recent in de collectie is de Raimond Tensegrity vloerlamp. 

Raimond Tensegrity vloerlamp is geïnspireerd op het beginsel van "tensegrity" (spanning versus structuur/ zwevende compressie): de belichaming van een perfect evenwicht tussen push & pull krachten.  Een gigantische LED bol lijkt te zweven in zijn frame. 

Wij zetten de redenen voor het succes van de Raimond serie in de MOOOI collectie kort op een rijtje:  

Lees verder Icon

Raimond hanglamp - showroom Amsterdam Victors Design Agency
vrijdag 20 november 2020

Ten eerste is er de “aard” van het toestel… De ronde verlichte bollen spreken tot de verbeelding en doen denken aan onze planeet, het zonnestelstel, de sterrren. Geometrie. Raimond prikkelt onze verwondering over en bewondering in het universum.  Creatief appellerend aan archetypische universele ideëen. 

 

Ten tweede is het toestel zowel technisch interessant als esthetisch mooi: een niet zo voor de hand liggende combinatie.  Technisch interessant want geometrisch van vorm en gemaakt in roestvrij staal (type 304)… dat ook de stroom geleidt. Voorzien van verbindende LED lampjes tussen de “bol in de bol”.  Een subtiel vernuftig toestel. Mooi ogend. Vertrouwde herkenbare vorm.   


Ten derde is dit toestel het resultaat van doorgedreven ontwikkeling en passie. Het levenswerk van de ontwerper Raimond Puts (1939-2012) die gans zijn leven gefascineerd was door geometrische vormen en modellen. Hij was opgeleid in de ambacht van metaalwerk, en ging met engelengeduld op zoek naar praktische oplossingen. Zo raakte hij evenzeer geboeid door de mogelijkheden met LED.  Hij zocht steeds naar de ideale integratie van schoonheid met functionaliteit. 

Ten vierde spreekt het assortiment tot de verbeelding… Het ruime aanbod draagt bij tot brede toepassingsmogelijkheden. Repetitie van het toestel – in diverse maten - op dezelfde plek creëert een uitzonderlijk effect.  Immers, Raimond is er in diameter 43 cm (92 leds) – 61 cm (162 leds) – 89 cm (252 leds).  En zelfs in diameter 127 cm – 163 cm - 199 cm. De nieuwe vloerversie 'Tensegrity' is verkrijgbaar op diameter 61 cm en 89 cm.


Raimond Zafu is de “platte bol” die diam 75 cm op H 30 cm (710 lm) voorzien van 127 leds.  De “halve bol”  Raimond Dome meet 79 cm diameter (H 40 cm) en is voorzien van extra lamp in het midden. Alle toestellen zijn compatibel met een selectie dimmers door MOOOI getest.


Futuristic high tech lighting with decorative added value? Ja dat is MOOOI   

 

Merk: MOOOI
Categorie: Inspiratie

Deel dit artikel:

Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics